Pani prezidentka už raz som Vás takto verejne oslovil. Chcem Vás osloviť znova. Nech je to akokoľvek práve Vy ste vymenovala prvú vládu, ktorá podala demisiu. Práve Vy ste vymenovali ministrov po demisii znova do pôvodných funkcií s malou zmenou, že expremiéra vymenil premiér, ktorý musí poslúchať expremiéra. Je ťažko nebyť vo vláde v zlej spoločnosti, keď všetci sú zlou spoločnosťou. Zlou v zmysle, že bojujú o svoje miesta a nie o podmienky, aby ľudia, ktorí sa na nich spoliehali, mohli vôbec prežiť. Dnes sa na túto vládu nespolieha nikto. Nemá oporu v parlamente.
Trojkoalícia sa spolieha, že bývalý člen štvorkoalície bude hlasovať naďalej s ňou. Ak nie, bude hlasovať niekto z opozície. Ak nie, začnú sa oslovovať nezávislí. Kto sú nezávislí? Prebehlíci zo strán, ktoré skrachovali v štvorkoalícii? Čo je vlastne trojkoalícia? 69 hlasov v parlamente zo 150? Kto sú tí, ktorí budú hlasovať? Nie sú to tí, ktorí toľkokrát zlyhali a navyše majú pochybnú minulosť? Pani prezidentka, my občania Slovenskej republiky sa v tom nevyznáme. Demisia nebola demisiou. Referendum bolo zmarené. Ďalšie referendum vraj vyhlásite. Vraj za nejakých podmienok. Nie je čas povedať, že do vlády patria slušní ľudia na miesto tých obyčajných?
Zdenko Čambal

Zdenko Čambal

Dvanásť rokov som robil podpredsedu Trnavského samosprávneho kraja. V regionálnej samospráve pracujem nepretržite dvadsať rokov a myslím, že je to mimoriadna skúsenosť. Náš kraj som precestoval krížom krážom a mám predstavu o cestách a mostoch, ktoré nás všetkých spájajú.